Biljke za srce

Danas ću vam opisati nekoliko odličnih biljaka koje imaju fenomenalan učinak na srce i krvožilni sustav. Ove biljke su predivan dar od Boga i mislim da je veliki problem u društvu što se za njih tako malo zna, a još je žalosnije što osobe poput doktora za neke biljke nisu nikada niti čuli. Budući da znam kako njihov sustav funkcionira, to me niti ne čudi. Da ne duljim previše, ovo je ipak malo dublja tema, ja ću se fokusirati kako sa ovim biljkama koje ću opisati kasnije možete znatno poboljšati zdravlje srca, krvožilnog sustava pa i u isto vrijeme neke druge sustave u organizmu. Znamo svi da svaka biljka djeluje na više bolesti ili problema u isto vrijeme, pritom ne izazivajući gotovo nikakve nuspojave. Zna se dogoditi da neke osobe mogu biti alergične na neke biljke, ali u tom slučaju potrebno je samo prestati za korištenjem. Vrlo bitno mi je napomenuti da ove biljke ne morate koristiti samo ako ste srčani bolesnik, također, one mogu biti odlična prevencija tih problema, pa se osjećajte slobodnim u njihovom korištenju kada god imate priliku za to.

Jedna od najraširenijih bolesti danas su upravo problemi sa srcem, krvožilnim sustavom, masnoćom u krvi i ostalo stoga moramo napraviti veliki zaokret u našem načinu života počevši prvo sa prehranom, napicima koje unosimo, tjelovježbom i sl. kako bismo smanjili ovaj problem. Nažalost, današnja medicina nema lijek za ovaj problem, budući da je više nego očito kako se ova bolest sve više širi svaku godinu. Okrenite se stoga više prirodi i zdravijem načinu života i produžite si život, to je najmanje što možete napraviti za sebe.

Prava srčenica

Prava srčenica počela se koristiti u tradicionalnoj kineskoj medicini i do današnjeg dana njena uporaba nije prestala. Samo ime ove biljke govori koliku moć ima na srce. Srčenica snižava kolesterol u krvi, sprječava stvaranje ugrušaka i opušta mišiće. Ona potiče normalan rad srca, snižava visoki krvni tlak, te se efikasno bori protiv ubrzanog rada srca (tahikardija). Srdačica postaje još snažnija kada se koristi u kombinaciji sa glogom.

Glog

Glog se već dugi niz godina smatra kao jednom od najboljih biljaka za srce. Svi dijelovi biljke sadrže antioksidanse, bioflavonoide i procijanidine koji hrane i toniraju srce. Glog smanjuje učestalost srčanog udara, jača srčani mišić, regulira krvni tlak, te omogućava krvi slobodnije protjecanje budući da izvrsno utječe na arterije i vene. Odličan je kod uklanjanja štetnog LDL kolesterola iz krvotoka, te smanjenja kolesterola u jetri. Povećava protok krvi i kisika u srce i iz srca, te štiti i proširuje arterije od razvoja plaka. Glog slovi kao vrlo siguran prirodni stimulator srca koji se može koristiti sa većinom lijekova za srce i krvni tlak.

Kajenska paprika

Kajenska paprika jedna je od najboljih biljaka za poboljšanje cirkulacije koja je vrlo bitna kod srca i srčanih problema. U isto vrijeme ona snižava kolesterol, pomaže kod začepljenih arterija i visokog krvnog tlaka. Kajenska paprika također pomaže pri normalizaciji nepravilnog srčanog ritma.

Ginkgo biloba

Ginkgo biloba poboljšava cirkulaciju, te zdravlje vena, kapilara i arterija. Sudjeluje u prevenciji krvnih ugrušaka i smanjuje razinu slobodnih radikala.

Ginseng

Ginseng se pokazao još od davnih dana kao izvrsnom biljkom u liječenju srčanih bolesti. Pomaže u poboljšanju zdravlja arterija, smanjuje rizik zatajenja srca, te sprječava nastanak aritmije. Također ginseng je izvrstan lijek iz prirode koji se koristi za smanjenje visokog krvnog tlaka.